Categorieëen
AllesLijsten.nlToebehorenreserveglasAntireflecterend glas voor fotolijsten

Antireflecterend glas voor fotolijsten

Antireflecterend glas voor fotolijsten
Mira
ArtNr.: MIR-AGL-10x15-H
vanaf 3,80 € *

Antireflecterend glas voor fotolijsten


  • glasplaat (floatglas) voor fotolijsten, 2 mm dik
  • antireflecterend glas, beperkt hinderlijke lichtreflecties
  • beschermt het motief tegen stof, waterspatten en vuil
  • zonder UV-filter
  • gezoomde en geslepen randen voor het veilig aanbrengen van het motief

Let op: Voor fotolijsten groter dan 70 x 100 cm raden wij aan te kiezen voor onbreekbaar acrylglas i.p.v. floatglas.

Wat is antireflecterend glas?

Antireflecterend glas is om precies te zijn 2 mm dik glas (floatglas), dat wordt vervaardigd in een modern fabricageproces (floatproces). Hierdoor krijgt het een perfect glad oppervlak dat geen hinderlijke onregelmatigheden vertoont zoals luchtinsluitingen of strepen. Antireflecterend glas beperkt hinderlijke lichtreflecties.

Antireflecterend glas beschermt tegen stof, waterspatten, vuil en aanraking, maar heeft geen UV-filter. Wij raden u daarom aan een motief dat met antireflecterend glas is ingelijst op te hangen aan een muur die niet direct is blootgesteld aan zonlicht.

De randen van dit antireflecterend glas voor fotolijsten worden gezoomd en vervolgens geslepen. Deze zorgvuldige verwerking zorgt voor stompe glasranden en dus voor een veilige inlijsting zonder risico op verwondingen.

Antireflecterend glas is geschikt voor de volgende fotolijsten

Welke foto's kunnen worden ingelijst met antireflecterend glas?

Zonder passe-partout wordt antireflecterend glas aanbevolen voor: foto’s en posters.

Bij houtskool- en viltstifttekeningen, motieven in waterverf, aquarellen, waskrijt- en krijttekeningen, inkt- en verfschilderijen moet een zekere afstand tot de glasplaat in acht worden genomen. Anders kunnen de kleuren aan het glas blijven plakken. Daarom raden wij aan om in te lijsten met een passe-partout.


De verschillende glasplaten

Glasplaten voor fotolijsten

Wat wilt u inlijsten? Wilt u een vakantiefoto inlijsten of bezit u een waardevolle illustratie? Niet alleen het in te lijsten object, maar ook de fotolijst bepalen welke glasplaat de meest geschikte is. Lees ons magazine om meer te weten te komen.

Met een passe-partout inlijsten

De passe-partout is de creatieve schakel tussen motief en lijst. Bovendien beschermt het hoogwaardige karton uw motief tegen schadelijke milieu-invloeden. Wilt u nog meer te weten komen over het inlijsten met een passe-partout? Lees ons magazine om meer te weten te komen.

De verschillende glasplaten
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: