Categorieëen
AllesLijsten.nlLijstenfabrikantFrames FactoryCliplijst

Cliplijst

Cliplijst
FramesFactory
ArtNr.: FAC-clip-1015-1-H
vanaf 1,20 € *

Randloze wissellijst

  • Randloze wissellijst zonder profielen – dit is de minimalistische oplossing voor uw motief.
  • Het motief, het glas en de achterwand worden bij elkaar gehouden door clips.
  • In slechts een minuut worden de clips losgemaakt en kan het motief worden verwijderd.
  • De randloze wissellijst is verkrijgbaar in veel standaardformaten – van 10 x 15 cm tot en met 70 x 100 cm.
  • De cliplijst heeft geen staander.
  • Vanaf het formaat 30 x 45 cm zijn er aan de achterwand wandhaken voor horizontale en verticale ophanging. Kleinere formaten kunnen direct aan de muur worden opgehangen met de clips.
  • De achterwand is gemaakt van MDF (medium density houtvezels).

Opmerking over het glas: de fotolijst is voorzien van kunstglas dat aan beide zijden met een beschermfolie beschermd is tegen krassen. U kunt deze folie met uw vingers verwijderen.

AllesLijsten deskundige Ingo

Deskundigenadvies

Cliplijsten zijn de makkelijkste en goedkoopste manier om motieven in te lijsten, maar ze zijn niet geschikt voor elk motief.

Als u op zoek bent naar de goedkoopste en eenvoudigste oplossing voor wanddecoratie, raad ik u een cliplijst aan. De onovertroffen prijs en de eenvoudige hanteerbaarheid kunnen worden verklaard door het feit dat dit lijstmodel alleen is uitgerust met het allernoodzakelijkste, daarom wordt het ook wel randloze wissellijst genoemd.

De cliplijst is echter niet geschikt voor elk motief. Vooral als u een bijzonder motief hebt waar uw hart naar uitgaat, moet u op zijn minst zorgen voor een inlegvel tussen de achterwand en het motief – de achterwand bestaat uit gelijmde houtvezels en zou het motief na verloop van tijd kunnen aantasten door het zuurgehalte.

Conclusie

De cliplijst dient zijn doel, maar zet uw motief op geen enkele manier in scène. Hij biedt alleen bescherming aan de voorkant door het glas en kan worden opgehangen met behulp van de achterwand. Wilt u een motief in scène zetten? Dan zijn fotolijsten met profielen geschikter – goedkope oplossingen van Frames Factory zijn Hekla van HDF of de houten lijst Batino.

algemeen
materiaal:glas
ophanghaak:verticale en horizontale ophanging
maten
andere eigenschappen
lijsttype:cliplijst