Categorieëen
AllesLijsten.nlLijstenformaten50x70 cmLijst van hout Hekla (MDF)

Lijst van hout Hekla (MDF)

Lijst van hout Hekla (MDF)
FramesFactory
ArtNr.: FAC-Hekla-05-1015-1-H
vanaf 4,00 € *
Alle bestellingen die voor woensdag 13.12. om 10.00 uur worden geplaatst, worden gegarandeerd op tijd geleverd voor kerstavond! Voor latere bestellingen kunnen wij geen stipte levering vóór 24.12 uur garanderen.

MDF-fotolijst Hekla

  • lijstprofielen van MDF (geperste en gelijmde houtvezels)
  • profielen rondom gefolieerd
  • rechthoekig lijstprofiel, 20 mm breed, 15 mm hoog
  • de sponninghoogte bedraagt 10 mm
  • geschikt voor het inlijsten met een passe-partout
  • met kunstglasplaat, 1 mm
  • met achterwand van HDF (vezelplaat met hoge dichtheid), 2 mm
  • zwarte pinnen aan de binnenkant van de lijstprofielen sluiten de lijst
  • tot en met formaat 18 x 24 cm met staander en twee wandhaken aan de achterwand
  • vanaf formaat DIN A4 met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging

Let op: Het kunstglas is aan beide zijden met een beschermfolie beschermd tegen krassen. U kunt deze folie met uw vingers verwijderen.

Uw motief met de lijst Hekla presenteren

De fotolijst Hekla van Frames Factory is verkrijgbaar in verschillende hout- en metaalkleuren, in vintage look en in klassiek zwart en wit. Met zijn rechthoekige en 20 mm brede lijstprofiel houdt hij zich discreet op de achtergrond - Hekla laat uw motief de hoofdrol spelen.

Alle formaten zijn aan de achterwand uitgerust met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging, tot en met 18 x 24 cm hebben ze ook een staander.

U opent de fotolijst aan de achterkant door de zwarte pinnen aan de binnenkant van de lijstprofielen om te klappen - dit gaat het makkelijkst met uw vinger of met behulp van een plat voorwerp.

Afwerking en materiaal

De lijstprofielen van Hekla zijn gemaakt van MDF, de 2 mm dikke achterwand is gemaakt van HDF, in beide gevallen geperste en gelijmde houtvezels. Omdat de folie rond het hele profiel loopt, ziet de fotolijst er ook aan de achterkant waardevol uit.

Dankzij het materiaal is de fotolijst erg licht, net als de kunstglasplaat, die ook een laag gewicht heeft.

AllesLijsten deskundige Ingo

  Deskundigenadvies

De prijs-prestatieverhouding klopt – Hekla is goedkoop met betrouwbare kwaliteit.

De MDF lijst Hekla heeft een rechtlijnig en rechthoekig profiel, waardoor hij er discreet en modern uitziet. Hierdoor past hij perfect bij moderne inrichtingsstijlen, maar tegelijkertijd dringt hij zich niet op als woonaccessoire; in plaats daarvan staat bij deze lijst uw motief centraal.

De kleur zwart is een echte klassieker. Vooral in de kleur naturel past de MDF lijst Hekla uitstekend bij veel verschillende motieven - hij ziet er nog mooier uit met een passe-partout in perzik of crème-beige. De kleur vintage is een kwestie van smaak, vergeet niet dat het oppervlak van de lijst gefolieerd is. Vaak wordt bij massief houten lijsten in vintage look het hout gezandstraald, waardoor zachtere houtvezels verdwijnen en de stevigere houtvezels beter uitkomen. Dit is natuurlijk niet mogelijk met een gefolieerde MDF lijst, waardoor de stijl er bij Hekla niet authentiek uitziet.

De afwerking van Hekla is solide. Bij sommige lijsten bemerk ik echter dat de verstekhoeken hier en daar een beetje uit elkaar gaan, maar dat viel me pas op bij nadere inspectie. De profielen zijn rondom volledig gefolieerd, dus de lijst ziet er ook van de achterkant goed uit.

Een minpuntje zijn de wandhaken. Ze zijn vrij klein en liggen na de levering strak tegen de achterwand, wat betekent dat u ze eerst moet optillen met een mes of een ander plat voorwerp om ruimte te maken voor een spijker. Dit is een beetje onpraktisch, maar het werkt.

Conclusie

Hekla is een van onze goedkoopste lijsten – maar de afwerking is echt oké! De acrylplaat is erg dun, net als de MDF achterwand. Desondanks zal Hekla uw interieur goed kunnen aanvullen.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige, subtiele en vooral goedkope lijst, dan maakt Hekla zijn belofte waar. De prijs-prestatieverhouding klopt – Hekla is een goedkope lijst van betrouwbare kwaliteit.

algemeen
materiaal:MDF
ophanghaak:verticale en horizontale ophanging
maten
andere eigenschappen
sluiting achterwand:pins (flexpins)
lijsttype:houten lijst
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: