Categorieëen
AllesLijsten.nlLijstenfabrikantFrames FactoryLijst van hout Katla (MDF)

Lijst van hout Katla (MDF)

Lijst van hout Katla (MDF)
FramesFactory
ArtNr.: FAC-Katla-05-1015-1-H
vanaf 5,00 € *

MDF-fotolijst Katla

  • lijstprofielen van MDF (geperste en gelijmde houtvezels)
  • profielen rondom gefolieerd
  • rechthoekig lijstprofiel, 30 mm breed, 15 mm hoog
  • de sponninghoogte bedraagt 10 mm, de sponningbreedte 5 mm
  • geschikt voor het inlijsten met een passe-partout
  • met kunstglasplaat, 1 mm
  • met achterwand van HDF (vezelplaat met hoge dichtheid), 2 mm dik
  • zwarte pinnen aan de binnenkant van de lijstprofielen sluiten de lijst
  • tot en met formaat 18 x 24 cm met staander en twee wandhaken aan de achterwand
  • vanaf formaat DIN A4 met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging

Let op: Het kunstglas is aan beide zijden met een beschermfolie beschermd tegen krassen. U kunt deze folie met uw vingers verwijderen.

De MDF-lijst Katla is stilistisch veelzijdig

Met zijn gefolieerde MDF-profielen is dit een stilistisch zeer veelzijdige lijst. Een klassieker is de Katla in zwart, de kleur wengé imiteert donkerbruin hout en creëert een elegant effect. De kleuren eiken, shabby en lichtbruin geven uw motief vintage charme, terwijl de kleuren wit en naturel het motief vloeiend en vrij discreet begeleiden.

Het rechthoekige, 30 mm brede lijstprofiel laat uw motief met zijn rechte lijnen de hoofdrol spelen.

U opent de fotolijst aan de achterkant door de zwarte pinnen aan de binnenkant van de lijstprofielen om te klappen - dit gaat het makkelijkst met uw vinger of met behulp van een plat voorwerp.

Afwerking en materiaal

De lijstprofielen van Katla zijn gemaakt van MDF, de 2 mm dikke achterwand is gemaakt van HDF, in beide gevallen geperste en gelijmde houtvezels.

Alle formaten zijn aan de achterwand uitgerust met twee wandhaken voor horizontale en verticale ophanging, tot en met 18 x 24 cm hebben ze ook een staander.

AllesLijsten deskundige Ingo

Deskundigenadvies

Katla is een voordelige lijst die goed past bij kleine en middelgrote fotoformaten.

Katla is een MDF-lijst die door middel van een folie de indruk geeft van een lijst van echt hout. De profielen van de MDF-lijst Katla zijn rondom volledig gefolieerd, dus de lijst ziet er ook van de achterkant waardevol uit.

Een minpuntje zijn de wandhaken. Ze zijn vrij klein en liggen na de levering strak tegen de achterwand, wat betekent dat u ze eerst moet optillen met een mes of een ander plat voorwerp om ruimte te maken voor een spijker. Dit is een beetje onpraktisch, maar het werkt.

Conclusie

Katla is een goedkope lijst die ik kan aanbevelen als portret- of fotolijst, vooral in de kleine formaten. Voor een geslaagde vintage stijl en shabby chic is een gefolieerde lijst minder mooi dan een lijst van massief hout, waarbij de houtvezels niet alleen visueel opvallen, maar ook haptisch voelbaar zijn. Ondanks dit verschil vinden veel klanten Katla mooi en wordt hij vaak besteld.

Dus als u op zoek bent naar een goedkope lijst die vooral kleine en middelgrote fotoformaten in scène kan zetten, is Katla een goede keuze.

algemeen
materiaal:MDF
ophanghaak:verticale en horizontale ophanging
maten
andere eigenschappen
lijsttype:houten lijst