Categorieëen

Man Cave
Mannen kunnen hier nog steeds mannen zijn

Een herengrot, of beter bekend van de Engelsen als "Man Cave", is een plek waar mannen hun hobby of passie kunnen uitleven. Vroeger zou het waarschijnlijk een saaie hobbyruimte zijn genoemd, maar een echte Man Cave is veel meer dan dat. Het kan uw eigen kamer zijn, de zolder, de garage, de kelder, het kantoor, een aangrenzende kamer, een hoekje of een hele vrijgezellenhut, die niet alleen dient om zich te wijden aan uw hobby, maar moet worden opgevat als een ontmoetingsplaats en retraite.

Mannengrotten kunnen verschillende onderwerpen hebben, afhankelijk van de belangen van de mannen die deze ruimte voor zichzelf opeisen. Er zijn echter enkele overeenkomsten. Meestal is het centrale vaste punt een grote en comfortabele bank om een goede tijd met uw jongens door te brengen. Daarnaast zijn de meeste Man Caves verpakt met de beste en modernste technologie. Van grote televisies of schermen inclusief projectoren en een geluidsinstallatie tot en met de nieuwste spelconsoles op de markt. Een ander ding dat de meeste grotten voor mannen gemeen hebben is een verscheidenheid aan gebruiksvoorwerpen voor een goed verzorgd alcoholgebruik. Dit zijn onder andere kranen, koelkasten, drankwagens of een volledig uitgeruste bar met een toonbank. Toch leeft een echte Man Cave alleen van de details die van elke man zijn grot een echte unicum maken.

Hier zijn een paar voorbeelden van typische Man Caves:

De schroevendraaiersgrot

Dit is meestal een garage of werkplaats waar u auto's, motoren of fietsen kunt vastschroeven. Naast dit nuttige doel biedt de ruimte ook een gezellige hoek waar u kunt ontspannen, toekomstige schroeven projecten kunt plannen, tijdschriften kunt lezen of gewoon kunt ontspannen met uw vrienden. Naast een groot arsenaal aan gereedschap zijn de muren versierd met foto's van auto's, motorfietsen of beroemde coureurs. Modelauto's en souvenirs van wedstrijden of trofeeën zijn ook te vinden in dit voorbeeld van een man cave.

De fan hemel

Een zaal gewijd aan een bepaalde sportclub is natuurlijk de klassieker van een man cave. Of het nu gaat om voetbal, handbal, basketbal, Formule 1, American football of tennis, de "Fan Sky" straalt in de kleuren van de betreffende club of atleet en elk accessoire of detail verwijst ernaar. Het eigenlijke doel van de kamer is natuurlijk om samen met zijn vrienden de wedstrijden of racers op een grote TV te bekijken. Vooral in de teamsport zijn de muren versierd met truien van de helden van een team en ook foto's van grote overwinningen sieren de kamer.

Het gok paradijs

Een ander voorbeeld is het zogenaamde "gokparadijs", waar alles draait om computerspelletjes. Het centrale punt van deze man cave is dan ook de technische uitrusting in de vorm van een televisie van de bijbehorende spelconsole en een dik geluidssysteem. Ook eromheen zijn er veel foto's en accessoires van de superhelden uit de fantasiewerelden van de spellen, maar ook actie figuren en stripboeken.

De Gentlemans Club

Op het eerste gezicht heeft dit type man cave geen duidelijk doel zoals de twee bovengenoemde. Toch staat "De Gentlemans Club" precies voor waar het om gaat: een goede tijd doorbrengen met uw vrienden om te doen wat mannen doen. Zo'n kamer kan dus gebruikt worden om zijn sigarencollectie op te slaan en te genieten zonder de rest van het huis te storen. Hetzelfde werkt natuurlijk ook met whisky of bier. Maar zelfs afgezien van dergelijke dingen, die niet echt bevorderlijk zijn voor de gezondheid, kan zo'n ruimte worden gebruikt om je boekencollectie daar op te slaan en om een plek te creëren waar u in vrede kunt lezen of met uw vrienden kunt discussiëren over politiek, economie of algemene wereldzaken.