Categorieëen
AllesLijsten.nlLijstenfabrikantMirapasse-partout met individueel uitsnit

passe-partout met individueel uitsnit

passe-partout met individueel uitsnit
Mira

Passe-partout met standaard buitenformaat en individueel fragment

ArtNr.: MIR-PP-SZ-1318-60-H
vanaf 3,60 € *

Standaard passe-partouts met individuele uitsparing

  • De passe-partouts hebben een sterkte van ca. 1,2 mm. De kern is wit, de 45° afgeschuinde rand van de passe-partout is daardoor ook wit.
  • Kies de buitenmaat volgens het formaat van uw fotolijst en geeft dan uw individuele uitsparing in "cm” aan. De uitsparing wordt in het midden uitgesneden. In het algemeen is elke rechthoekige binnenmaat mogelijk, maar er moet minstens 1 cm rand blijven.
  • TIP:We raden u aan het binnenformaat ca. 1 cm kleiner dan uw motief aan te geven, zodat de foto niet door de passe-partout "valt” en u de foto makkelijker achter de passe-partout kunt plaatsen.
  • Let op:Bij individuele uitsparingen is omruiling helaas niet mogelijk!

Kwaliteit van de passe-partout:

  • Karton in museumskwaliteit van 100% alfacellulose
  • Zuur- en ligninevrij, pH-waarde ca. 8,0
  • Verouderingsbestendig conform DIN ISO 9706
  • Lichtechte kleuren met de hoogste UV-bestendigheid beschermen tegen veroudering en verbleking
  • Keuze uit 33 verschillende kleuren

Wat is eigenlijk een passe-partout?

De passe-partout is de creatieve schakel tussen motief, lijst en omgeving. Hij geeft het motief ruimte om te ademen, zodat het zijn volle uitstraling kan ontplooien. Als de kleur van de passe-partout lichter is dan de hoofdkleur van het motief, treedt het motief optisch op de voorgrond. Een passe-partout in een donkerdere contrasterende kleur creëert meer diepte en driedimensionaliteit. Door de sterkte van het dikke passe-partoutkarton wordt ook een optisch aangenaam diepte-effect bereikt.

Passe-partouts hebben niet alleen een esthetische functie. Het zuurvrije karton absorbeert ook schadelijke stoffen en vochtigheid uit de omgeving die anders de foto zouden aantasten. Bovendien ligt de foto dankzij de passe-partout niet meer direct op het glas, waardoor geen condensatie en de daarmee gepaard gaande meeldauw op de foto kan ontstaan. Bovendien vermindert de afstand bij glanzende foto’s de zogenaamde newtonringen.

andere eigenschappen
niveau:Standard
dikte:1,2 mm
buitenformaat:13x18 cm
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: