Categorieëen
AllesLijsten.nlLijstenfabrikantArtCANVASSpierraam "B1 brandpreventie"

Spierraam "B1 brandpreventie"

Spierraam "B1 brandpreventie"
artCanvas
ArtNr.: ART-10301-2020-H
vanaf 2,60 € *

B1 brandwerende canvasdoekprofielen

Spieraam opspannen

Canvasdoekprofielen zijn geschikt voor het opspannen van doeken. De spieramen worden in Beieren met grote zorg vervaardigd uit dennen- en sparrenhout. De uiteinden van de latten hebben een tand- en groefsysteem, zodat u geen spijkers of lijm nodig hebt om het spieraam in elkaar te zetten. De latten worden in een hoek van 90 graden in elkaar gestoken en gestabiliseerd met wiggen die in de verstekhoeken worden gedreven. Bij spieramen die langer zijn dan 70 cm, raden wij aan extra dwarslatten in het midden van het frame te bevestigen.

De brandwerende profielen zijn een bijzonderheid bij de spieramen. Conventionele canvasdoekprofielen zijn gemaakt van hout, waardoor ze heel ontvlambaar zijn. De B1 gecertificeerde brandwerende profielen daarentegen zijn gemaakt van speciaal geïmpregneerde MFD-houtvezelplaten. Zij zijn uitermate geschikt voor het opspannen van doeken en voldoen aan de algemene B1-voorschriften inzake brandbeveiliging.

Belangrijke informatie voor uw bestelling

Het profiel van de latten is 4,2 cm (B) x 1,8 cm (H).

De wiggen zijn bij de levering inbegrepen. Vanaf een lengte van 70 cm ontvangt u van ons extra stabiliserende dwarslatten zonder meerprijs. De dwarslatten, ook wel middenstukken of stangen genoemd, dienen ter stabilisatie van het frame en kunnen in de gefreesde gaten worden gestoken die in het midden van de profielen zijn aangebracht.

Houd er rekening mee dat een spieraam op basis van de buitenafmetingen wordt besteld. De buitenmaat van het spieraam moet iets kleiner zijn dan de afmetingen van het doek, omdat de rand van het doek rond het spieraam worden gespannen en aan de achterkant wordt vastgeniet. Daarom raden wij u aan het spieraam aan iedere kant ca. 3 cm kleiner dan het doek te nemen.

Uw doek moet minstens 6 cm groter zijn dan het spieraam, zodat u het er kunt overklappen.

Waarom adviseren wij u voor een B1-spieraam te kiezen?

De canvasdoekprofielen met de brandbeveiligingsclassificatie B1 zijn een vorm van preventieve brandbeveiliging in openbare gebouwen zoals hotels, scholen of ziekenhuizen. Ze zijn moeilijk ontvlambaar. In combinatie met een B1-doek is dit product een veilig en goedkoop alternatief voor B1-fotolijsten. 

Het profiel van de B1-canvasdoekprofielen is net als bij de standaard profielen 1,8 cm diep en 4,4 cm hoog en is ook verkrijgbaar in grote formaten tot een maximum van 2 meter. Nog een voordeel: De productie van conventionele fotolijsten met brandbeveiliging in grote formaten is bijna steeds een probleem, omdat voor lijsten vanaf een bepaald formaat acrylglas wordt gebruikt (lager risico op glasbreuk en gewicht), dat gemakkelijk ontvlambaar is.

Bij het gebruik van canvasdoekprofielen zijn glas en achterwand niet nodig. Met de B1 brandwerende canvasdoekprofielen kunt u nu ook grote canvasdoeken veilig en tegelijkertijd voordelig ophangen.

Hoe bevestig u uw motief op een spieraam:

Tip: Span het doek over de kant met de welving en draai de gladde profielkant naar de muur toe.


andere eigenschappen
lijsttype:spieraam