Categorieëen
AllesLijsten.nlLijstenfabrikantArtCANVASSpieraam Galerie op maat

Spieraam Galerie op maat

Spieraam Galerie op maat
artCanvas
ArtNr.: ART-10102-SZ-H
10,45 € *

Spielatten Galerie op maat

  • Latten (los) op maat voor spieramen
  • Geschikt voor het opspannen van canvas, stoffen en doeken
  • Complete set latten voor zelfmontage thuis
  • Profiel 4,2 x 2,8 cm (breedte x hoogte)
  • Latten met handig tand- en groefsysteem
  • Vanaf 70 cm levert artCANVAS automatisch een of meerdere dwarslatten
  • Met wiggen voor het strakker spannen van het doek/de stof
  • Gemaakt van massief sparrenhout of massief dennenhout
  • Kwaliteit Made in Germany
  • Geen doek in de levering inbegrepen

De spielatten Galerie op maat zijn ideaal voor het opspannen van doeken en stoffen in vele maten. U kunt eenvoudig het gewenste formaat bestellen, verkrijgbaar zijn de spielatten Galerie op maat vanaf 20 x 20 cm tot en met 200 x 200 cm. Bij grotere formaten bepaalt de fabrikant zelf of en hoeveel dwarslatten nodig zijn en voegt deze toe.

U ontvangt losse latten die u thuis zelf makkelijk in elkaar kunt zetten: dankzij het praktische tand- en groefsysteem hebt u geen lijm of spijkers nodig om de lijst stabiel te krijgen. Er worden ook wiggen meegeleverd waarmee u het doek opnieuw strakker kunt spannen.

Wanneer zijn de spielatten Galerie de juiste voor mijn doek?

Door hun hoge en brede profiel zijn de spielatten Galerie stabieler dan conventionele spielatten. Ze zijn daarom beter geschikt voor grote canvasformaten. Diepe spieramen zien er ook beter uit zonder lijst – dus ze zijn de juiste keuze voor diegenen die hun doek niet willen inlijsten. In een baklijst of een fotolijst met een hoge sponning komen de Galerie spielatten niet tot hun recht en raden we daarom aan te kiezen voor de Standard spielatten van artCANVAS aan. Bovendien bestaan er bijna geen fotolijsten die een diepte van 4,2 cm kunnen dragen.

Als u dus een spieraam met maximale stabiliteit nodig hebt en zonder lijst wilt werken omdat u het motief mooier vindt zonder lijst, dan zijn de spielatten Galerie de juiste keuze.

In welk formaat moet ik een spieraam bestellen?

De afmetingen die u opgeeft bij de bestelling zijn de buitenmaten van het spieraam. Let er bij de bestelling op dat de buitenmaat van het spieraam kleiner is dan het doek, zodat u de rand van het doek om het spieraam kunt spannen en het van achteren kunt vastnieten.

Het profiel heeft een hoogte van 4,2 cm. Uw doek moet daarom aan elke kant minstens 6 cm groter zijn dan het spieraam.

Voorbeeld: U bestelt een spieraam van het formaat 100 x 150 cm (lengte x breedte). Uw doek moet de afmetingen 112 x 162 cm (lengte x breedte) hebben, zodat u de kanten goed kunt omvouwen en vastnieten.

AllesLijsten deskundige Ingo

Deskundigenadvies

Een spieraam gemaakt van goed naaldhout en met netjes gefreesde latten – tegen een aantrekkelijke prijs.

De spielatten van artCANVAS zijn gemaakt van massief naaldhout, dennen- of sparrenhout. Het hout heeft geen harszakken of knoesten en de latten zijn vormvast. De tand en groef zijn netjes gefreesd en als er kleine splinters ontstaan, kunt u die gemakkelijk verwijderen met schuurpapier. De spielatten Standard van artCANVAS zijn geschikt voor het monteren van een klassiek spieraam. Met de spielatten Standard van artCANVAS zit u helemaal goed.

Conclusie

Ik kan u de spielatten Standard van artCANVAS ten zeerste aanraden. Ze zijn aantrekkelijk geprijsd en van goede kwaliteit.

 

 

Beschrijving van de afbeelding

Spieraam monteren in 4 stappen

Zodra u uw latten van de leverancier hebt ontvangen, kunt u met de montage beginnen. Alles wat u nodig hebt is een rubberen hamer. U kunt het spieraam in slechts 4 stappen monteren. Lees hier hoe u te werk gaat.

Een doek opspannen op een spieraam

In ons artikel leggen we uit welk gereedschap u nodig hebt om een spieraam op te spannen. We hebben ook de afzonderlijke stappen voor u samengevat.

Beschrijving van de afbeelding
andere eigenschappen
lijsttype:spieraam
Sz2stdarticle:ART-102-H
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: