Categorieëen
AllesLijsten.nlPasse-partoutsstandaard passe-partoutStandaard passe-partout

Standaard passe-partout

Standaard passe-partout
Mira

Met een passe-partout komt uw beeld tot zijn recht.

ArtNr.: MIR-PP-1318-60-H
vanaf 3,60 € *

Passe-partouts op maat met individuele uitsparingen

  • De sterkte van de passe-partout bedraagt ca. 1,2 mm. De kern van het karton is wit. De zichtbare 45° afgeschuinde rand rond het motief is daardoor ook wit.
  • Geef eerst de gewenste buitenmaat en vervolgens de individuele uitsparing in "cm" aan. De uitsparing wordt in het midden uitgesneden. In het algemeen is elke rechthoekige binnenmaat mogelijk, maar er moet minstens 1 cm rand blijven.
  • TIP: We raden u aan het binnenformaat ca. 1 cm kleiner dan uw motief aan te geven, zodat de foto niet door de passe-partout "valt” en u de foto makkelijker achter de passe-partout kunt plaatsen.
  • Let op: Bij individuele uitsparingen is omruiling helaas niet mogelijk.

Kwaliteit van de passe-partout:

  • Karton in museumskwaliteit van 100% alfacellulose
  • Zuur- en ligninevrij, pH-waarde ca. 8,0
  • Verouderingsbestendig conform DIN ISO 9706
  • Lichtechte kleuren met de hoogste UV-bestendigheid beschermen tegen veroudering en verbleking
  • Keuze uit 33 verschillende kleuren

Wat is eigenlijk een passe-partout?

De passe-partout is de creatieve schakel tussen motief, lijst en omgeving. Hij geeft het motief ruimte om te ademen, zodat het zijn volle uitstraling kan ontplooien. De sterkte van het passe-partoutkarton creëert een aangenaam diepte-effect. Als de kleur van de passe-partout lichter is dan de hoofdkleur van het motief, treedt het motief optisch op de voorgrond. Een passe-partout in een donkerdere contrasterende kleur creëert meer diepte en driedimensionaliteit. Bovendien vermindert de afstand bij glanzende foto’s de storende newtonringen.

Passe-partouts hebben niet alleen een esthetische maar ook een beschermende functie. Het zuurvrije karton absorbeert schadelijke stoffen en vochtigheid uit de omgeving die anders de foto zouden aantasten. Bovendien ligt de foto dankzij de passe-partout niet meer direct op het glas, waardoor geen condensatie en de daarmee gepaard gaande meeldauw op de foto kan ontstaan.

andere eigenschappen
niveau:Standard
dikte:1,2 mm
buitenformaat:13x18 cm
uitsparing:9x13 cm
Klanten, die deze artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht: