Categorieëen
AllesLijsten.nlLijstenfabrikantMiraMuseumglas op maat - onspiegeld UV glas voor lijsten

Museumglas op maat - onspiegeld UV glas voor lijsten

Museumglas op maat - onspiegeld UV glas voor lijsten
Mira
ArtNr.: MIR-MGL-SZ-H
45,20 € *

Ontspiegeld antireflecterend glas met UV-filter voor op maat gemaakte fotolijsten


 • wit glas (floatglas) voor op maat gemaakte fotolijsten, 2 mm dik
 • perfect glad oppervlak
 • met een duurzame krasvaste coating
 • maximale lichttransmissie zonder kleurvervorming
 • interferentie-optisch antireflecterend glas
 • reflecties beperkt tot minder dan 1%
 • beschermt het motief tegen stof, waterspatten en vuil
 • met UV-filter, UV-bescherming van 70%

Let op: Voor fotolijsten groter dan 70 x 100 cm raden wij aan te kiezen voor onbreekbaar acrylglas i.p.v. glas.

Wat is museumsglas?

Hoogwaardige glasplaten worden in de omgangstaal ook „museumsglas“ genoemd. Dit glas is om precies te zijn 2 mm dik floatglas, dat wordt vervaardigd in een modern fabricageproces (floatproces). Hierdoor krijgt het een perfect glad oppervlak dat geen hinderlijke onregelmatigheden vertoont zoals luchtinsluitingen of strepen. Het gladde oppervlak kan eenvoudig worden gereinigd en heeft bovendien een duurzame krasvaste coating.

Voor de hoogwaardige glasplaat gebruikt de fabrikant mira wit glas, dat te herkennen is aan de transparante randen. In tegenstelling tot groen glas vertekent wit glas de kleuren niet en is de lichttransmissie ook hoger. U zult de glasplaat dus nauwelijks opmerken; deze is vrijwel onzichtbaar.

Het glas is interferentie-optisch ontspiegeld, zodat u van uw motief kunt genieten zonder hinderlijke lichtreflecties. De reflectiefactor bedraagt minder dan 1%. Deze minimale restreflectie wordt door de beschouwer waargenomen in een nauwelijks waarneembaar blauw.

Het ontspiegeld antireflecterend glas beschermt tegen stof, waterspatten, vuil en aanraking. Bovendien heeft het een 70% UV-filter, die het motief beschermt tegen vergeling en verbleking van de kleuren.

Ontspiegeld antireflecterend glas is geschikt voor de volgende op maat gemaakte fotolijsten


 • fotolijsten met een sponninghoogte van ca. 9 mm tot ca. 20 mm
 • dubbele lijsten
 • randloze wissellijsten (cliplijsten)
 • fotolijsten (portretlijsten)
 • wissellijsten
 • lijsten om voorwerpen mee in te lijsten met een hoge sponning en fotolijsten met geïntegreerde afstandshouder
 • puzzellijsten
 • wissellijsten voor lp-hoezen

Tip: Deze glasplaat van hoge kwaliteit is ideaal voor zeldzame verzamelobjecten en voor kunstwerken met een hoge financiële en persoonlijke waarde. Waarom steekt u deze zeldzame juweeltjes dan niet in een exclusief kleedje om ze de aandacht te geven die ze verdienen? Ontdek de op maat gemaakte lijsten van Salvadori Cornici by Nielsen en de op maat gemaakte fotolijsten van massief hout uit de exclusiv-serie van FDM.

Welke foto's kunnen worden ingelijst met ontspiegeld antireflecterend glas?

Zonder passe-partout wordt standaardglas aanbevolen voor foto’s en posters..

Bij houtskool- en viltstifttekeningen, motieven in waterverf, aquarellen, waskrijt- en krijttekeningen, inkt- en verfschilderijen moet een zekere afstand tot de glasplaat in acht worden genomen. Anders kunnen de kleuren aan het glas blijven plakken. Daarom raden wij aan om in te lijsten met een passe-partout.


De verschillende glasplaten

Glasplaten voor fotolijsten

Wat wilt u inlijsten? Wilt u een vakantiefoto inlijsten of bezit u een waardevolle illustratie? Niet alleen het in te lijsten object, maar ook de fotolijst bepalen welke glasplaat de meest geschikte is. Lees ons magazine om meer te weten te komen.

Met een passe-partout inlijsten

De passe-partout is de creatieve schakel tussen motief en lijst. Bovendien beschermt het hoogwaardige karton uw motief tegen schadelijke milieu-invloeden. Wilt u nog meer te weten komen over het inlijsten met een passe-partout? Lees ons magazine om meer te weten te komen.

De verschillende glasplaten
algemeen
materiaal:glas